Në datë 13 -14 shtator në qytetin e Beratit, REVATO dhe SHMMK mbajtën takime për të finalizuar kriteret e përzgjedhjes së çative për restaurim dhe votimin mbi bazën e kritereve e  mbi baza demokratike nga vete pjesëmarrësit.

Pjesëmarrësit ranë dakord që procesi i votimit të realizohej nga një komision që përbehej nga pronarë të monumenteve të kulturës, arkitektë restauratorë, përfaqësues të Bashkisë Berat dhe Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare. Procesi i votimit u bë në prezencë të një auditori të gjerë me qytetarë të Beratit dhe u ndoq edhe nga media lokale.

Nga votimi dolën këto rezultate

                                                                        

                                      Monumente  / pronarë                                                           pikë

1

Jovan Dushniku-Kisha

175

2

Myfyt Mehmeti

173

3

Ilia Budo

160

4

Dhimiter Nako

158

5

Shkelqim Mucaj

155

6

Qazime Plaku

148

7

Ilmi Myftari

131

8

Agim Deliu

122

9

Polikseni Kondakciu

118

10

Sotiraq Mbrica

115

11

Luci Ndrio

105

12

Millahaq Sania

104

13

Irakli Xhimitiku

102

14

Marina Qytyku

100

15

Familja Nano

98

16

Vladimir Vluho

88

17

Jorgji Bendi

86

18

Vasillaq Guxhumani

67

19

Baki Merko

14

20

Maksi Haxhistasa

14

21

Gifrid Cifligu

1

22

Taku Kico

-20

23

Buhuri

-21

Projekti REVATO me fondet që posedon dhe me kontributet nga ana e vetë pronarëve do të restaurojë vetëm 7 çatitë e para të përzgjedhura gjatë votimit.
Lajme

Stop
Play

Hyrje

Sondazh

Sa shtëpi të rrezikuara mendoni se ka në Gjirokastër dhe Berat?
 

VIDEO

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.